top of page
Ocean Water

Om Seeds of Hope

Vår Organisation

Vi är en hjälporganisation av unga, för unga. Våra medlemmar får möjlighet att förändra liv i fem världsdelar. Att bli medlem är gratis – för vi vill inte ha dina pengar. Vi vill ha dina idéer och ditt engagemang!

 

Vi samarbetar med Hoppets Stjärna som gjort insatser i 46 länder sedan 1970. Deras internationella nätverk ger oss direktkontakt med projekt i Argentina, Brasilien, Haiti, Ghana, Kenya, Lettland, Belarus, Rumänien, Moldavien, Ukraina och Filippinerna.

 

Våra möten sker digitalt, så det spelar ingen roll var du bor. Som medlem är du med och beslutar vad vi ska kämpa för. Det kan handla om en vattenbrunn i Haiti, skoldatorer till Ghana, rullstolar till barn med funktionsvariation eller en fristad för övergreppsutsatta flickor. Vi jobbar, kampanjar, uppvaktar företag och ordnar insamlingsevent för att nå våra mål.

 

Varje år delar Hoppets Stjärna ut ett resestipendium till våra mest engagerade medlemmar. Mottagarna får med egna ögon se resultatet av våra insatser och dokumentera dem. Medlemmar kan också ansöka om att volontärjobba i ett projektland.

Våra första frön

Seeds of Hope startade under namnet 'Ukrainaprojektet' och var tänkt som en kortvarig insats efter att kriget i Ukraina brutit ut. I Härnösand samlade ungdomar och unga vuxna in allt ifrån första hjälpen-kit, till barnmat, hygienartiklar och powerbanks. Med hjälp av Hoppets Stjärna kom hjälpen sedan fram till de som drabbats.

 

Det blev snabbt tydligt att engagemanget var stort, och att det inte skulle räcka med att låta vårt projekt avslutas då vi tänkt. Ni ville göra mer! 

Med det föddes Seeds of Hope. Nu ser vi fram emot att få växa tillsammans med er och få bli till något mycket större. Tillsammans gör vi skillnad!

IMG_20220306_135202_092.jpg
bottom of page