top of page

En flykting behöver din mobil!

Uppdaterat: 20 juli 2023

Kriget i Ukraina rymmer miljontals farväl. Vår ordförande My har varit på plats vid Ukrainas gräns i Rumänien och träffat många unga som tvingats lämna allt.

Alla säger samma sak:

Det de saknar mest på flykt är sina nära och kära. Pappa, mormor och morfar som stannade kvar. Vänner, pojkvänner och flickvänner som nu är utspridda i olika europeiska länder.I Rumänien har över 55 000 flyktingar fått hjälp av Star of Hope. My har bland annat träffat 13-åriga Kate som ständigt skickar meddelanden till sin bästa vän i Ukraina.

– Hon är den jag saknar mest hemifrån, säger Kate. Hon är den bästa vän man kan ha.


Räddningen för Kate och tusentals andra stavas Messenger, Snapchat och Telegram. Appar som gör att de kan hålla ständig kontakt med pappa i Ukraina, pojkvännen i Polen eller vännerna i Tjeckien, Tyskland och Belgien.


Men när mobilen slutar funka, och det saknas pengar till en ny, då känns det som att deras värld rasar samman än en gång.Därför kan du göra skillnad!

Har du en fungerande mobil som du slutat använda? Gör så här:

1. Rensa den på appar, bilder, filmer etc.

2. Hitta en fungerande laddare som passar till mobilen.

3. Posta dem till Star of Hope i Sverige:


Hoppets Stjärna Insamlingsstiftelse

Kärrsjö 136

897 92 Trehörningsjö


Vi ser till att din mobil når Star of Hope Romania och delas ut bland unga flyktingar som Kate.Checka in här igen framöver för att få se vår återrapportering från mobilutdelningarna!


Var med och ställ upp för krigets offer!


12 visningar

Comments


bottom of page